Гръцкият министър-председател е на първо посещение в България и е

...
Гръцкият министър-председател е на първо посещение в България и е
Коментари Харесай

Започна срещата на Кирил Петков с гръцкия премиер Кириакос Мицотакис

Гръцкият министър-председател е на първо посещаване в България и е първият посетител на държавно ниво на българския министър председател от встъпването му в служба. Днешният диалог на Петков и Мицотакис в Министерския съвет свидетелства за интензивния политически разговор на най-високо равнище сред България и Гърция, и отразява стратегическия и другарски темперамент на връзките сред двете страни.

Стратегическото партньорство сред България и Гърция, което е основно за стабилността в района, има редица значими аспекти. На първо място е съдействието по линия на Европейски Съюз и НАТО, предвид на актуалните провокации. Също толкоз значимо е активизирането на двустранното съдействие по линия на районните начинания, за подсилване на сигурността и стабилността в района на Югоизточна Европа, прецизират от държавната осведомителна работа.

България и Гърция работят взаимно по реализирането на енергийни и инфраструктурни планове от съвместен интерес и за реализирането на трансгранични планове по стратегии на Европейски Съюз. Създаването на удобни предпоставки за растеж на стокообмена и туристическия поток са също значим детайл от двустранните връзки. По данни на Българската национална банка директните задгранични вложения от Гърция в България към 31 декември т.г. са в размер на 2,57 милиарда евро. Не на последно място, разширението на съдействието в областта на образованието и културата обичайно е в дневния ред на двустранния разговор сред България и Гърция.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР