Гръцкият министър на външните работи Никос Дендиас се срещна в

...
Гръцкият министър на външните работи Никос Дендиас се срещна в
Коментари Харесай

Гърция ще настоява за строго спазване на Преспанското споразумение

Гръцкият министър на външните работи Никос Дендиас се срещна в Хелзинки с министъра на външните работи на Северна Македония Никола Димитров, съобщи ТАСС.

В рамките на неофициалната среща на външните министри от Европейски Съюз през вчерашния ден Дендиас беседва също и с българския външен министър Екатерина Захариева, с немския министър на външните работи Хайко Маас и с външния министър на Кипър Никос Христодулидис.

Имахме първа среща с Димитров, по време на която обсъдихме аспектите от реализацията на Преспанското съглашение. Много ясно обясних на Димитров, че Гърция ще упорства за строго съблюдаване на това съглашение, означи Дендиас.

Министърът уточни, че двамата с Хайко Маас са изразили взаимна подготвеност за по-нататъшно подсилване на двустранните връзки и че е приел поканата му за посещаване в Берлин.

Също по този начин през вчерашния ден имах опцията да осведомявам сътрудниците си за провокативните дейности на Турция и за проблемите, които основава в Егейско море, както и за агресивността й, ориентирана срещу суверенитета и суверенните права на Република Кипър, сподели в умозаключение гръцкият министър на външните работи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР