Гръцкият министър на отбраната Панос Каменос заяви, че неговата партия

...
Гръцкият министър на отбраната Панос Каменос заяви, че неговата партия
Коментари Харесай

Атина май се запъва за името на Македония

Гръцкият министър на защитата Панос Каменос съобщи, че неговата партия " Независими гърци " няма да одобри думата " Македония " да участва в името на северната съседка, заяви електронното издание на вестник " Катимерини ", съобщи БГНЕС.

" Независими гърци " е младши съдружен сътрудник в Гърция. Коментарът на Каменос пристигна след последните диалози сред Атина и Скопие по въпроса. Когато през вчерашния ден министърът посетил боен лагер в Солун, той споделил, че остава на позицията, одобрена през 1992 година на срещата на партийни водачи под егидата на тогавашния министър председател Константин Караманлис, че терминът " Македония " в името на прилежащата страна е недопустим вид за Гърция. За да се промени тази позиция, ще е належащо ново съвещание с президента Прокопис Павлопулос.

" Катимерини " напомня, че въпреки всичко през 2007 година Атина се съгласи думата " Македония " да участва в името, само че в съставно име, което да бъде за цялостна приложимост. Вестникът разяснява, че тази позиция на Каменос значи, че министър председателят Ципрас ще би трябвало да търси поддръжка от други партии с цел да си обезпечи поддръжката при решаването на този въпрос.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР