Гръцкият министър на отбраната Никос Дендиас представи в понеделник плана

...
Гръцкият министър на отбраната Никос Дендиас представи в понеделник плана
Коментари Харесай

Гърция започва реформа в армията си

Гръцкият министър на защитата Никос Дендиас показа в понеделник проекта на държавното управление за преструктуриране на въоръжените сили в границите на " Програма 2030 ", като подчертава върху придобиването на изтребители, укрепването на военноморския флот и ролята на локалната отбранителна промишленост в региона на самостоятелните системи и противоракетната защита.

Дендиас посети Главна дирекция " Инвестиции в защитата и въоръженията " (ГДИОВ), където беше осведомен за 15 предпочитани стратегии за военно превъоръжаване.

" Нашата стратегия има за цел гръцките военновъздушни сили да имат 200 съвременни самолета от 4,5 и 5-то потомство до 2030 година, като последователно се извеждат от употреба самолетите от 3-то и 4-то потомство ", съобщи Дендиас. Той разкри проектите за придобиване на две или повече цялостни ескадрили до края на десетилетието, формирани от самолети F-16 Viper, Rafale и F-35.
 Гърция продава на Украйна снаряди
Гърция продава на Украйна снаряди

Сделката е за 150 млн. евро

" Нашата цел е да укрепим личната си отбранителна промишленост и да напреднем в производството на модерни детайли за увеличение на силата. Стремим се да създадем нова действителност за гръцките въоръжени сили ", заключи той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР