Гръцкият министър на обществения ред Никос Тоскас подаде днес оставка

...
Гръцкият министър на обществения ред Никос Тоскас подаде днес оставка
Коментари Харесай

Гръцкият министър на обществения ред Никос Тоскас подаде оставка

Гръцкият министър на публичния ред Никос Тоскас подаде през днешния ден оставка след рецензии по негов адрес по отношение на „неумелите действия“ на държавните институции при потушаването на смъртоносните горски пожари край Атина предходната седмица, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

В известие на държавното управление се показва, че оставката на Тоскас е била призната от премиера Алексис Ципрас. Двамата са се срещнали през днешния ден. На 23 юли пожар опустоши крайбрежното градче Мати, североизточно от Атина. Единайсет дни след пожара не е прочут точният брой на починалите, като следователите и противопожарната работа оповестяват разминаващи се данни, отбелязва Асошиейтед прес. На 27 юли следователи оповестиха, че са направили аутопсия на останките на 86 души, а още един човек умря същия ден в болница.

Три дни по-късно – на 30 юли, водолази на бреговата защита откриха още едно тяло в морето, което би покачило броя на жертвите на 88. Противопожарната работа обаче, която би трябвало да дава публична информация за броя на починалите, заяви в четвъртък през нощта, че при пожара са починали 87 души, като измежду тях има две неидентифицирани жертви и четирима души, умряли в лечебни заведения. Нито следователите, нито противопожарната работа дават някакво пояснение за разминаването, показва АП.

/БТА/

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР