Гръцкият министър на финансите обеща в сряда да засили проверките

...
Гръцкият министър на финансите обеща в сряда да засили проверките
Коментари Харесай

Проверки на заведения в Гърция за неправомерно използване на плажната ивица

Гръцкият министър на финансите даде обещание в сряда да ускори инспекциите на плажните питейни заведения и други компании, които отдават чартърен шезлонги и чадъри на брега, след недоволства, че неплащащите плажуващи на острова не могат да си намерят място на пясъка, оповестява електронното издание на в..

Министърът на финансите Костис Хадзидакис излезе с изказване, че нарушаванията на закона няма да бъдат толерирани.

„ Дадох инструкции инспекциите да бъдат засилени “, сподели той.

Частните плажове са противозаконни в Гърция, където конституцията постановява, че всички крайбрежни линии са държавна благосъстоятелност с обезпечен публичен достъп.

Стремително възходящият брой туристи в разчитащата на туризма страна обаче усили търсенето на плажове, предлагащи шезлонги, навеси, освежителни питиета, закуски и – прекомерно постоянно – мощна музика.

Местните управляващи отдават чартърен лимитирани сектори от плажовете на бизнесмени, които обезпечават удобствата през летните месеци и в някои случаи таксуват на клиентите повече от 100 евро (109 долара) за чадър и чифт шезлонги.

На доста гръцки острови в този момент е мъчно да се откри плаж без наем в разгара на летния туристически сезон.

Протестиращи групи на някои известни курортни острови в Егейско море, в това число Парос, Наксос и Серифос, настояват, че някои бизнесмени постоянно надвишават обсега на договорите си за наем, заемайки цели плажове със стоките си и от време на време забранявайки на посетителите, които не заплащат пари, да се откриват на тяхната територия.

Гръцките медии нарекоха митингите „ протестът на плажните кърпи “, имайки поради предметите, които плажуващите носят.

Главният прокурор на Гърция разпореди следствие тази седмица след жалбите.

В изказването на Министерството на финансите се споделя, че три компании, настоящи на два плажа на Парос, са били открити в нарушаване на договорите си за наем и ще им бъде подредено да изоставен.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР