Гръцките власти затварят за втори пореден следобед Акропола в Атина

...
Гръцките власти затварят за втори пореден следобед Акропола в Атина
Коментари Харесай

Над 40 градуса затвориха Акропола в Атина

Гръцките управляващи затварят за втори следващ следобяд Акропола в Атина през днешния ден поради извънредно високите за сезона температури, съобщи Асошиейтед прес.

Гръцкото министерство на културата сподели, че цитаделата на хълма, която е най-популярният античен обект в Гърция, ще бъде затворена от 12:00 до 17:00 часа поради жегите.

В същия часови период ще бъдат затворени и всички други археологически обекти в гръцката столица. 

Хората, които са резервирали визити за този интервал, могат да употребяват билетите си по-късно денем, споделиха от министерството.

Очаква се температурите да надвишат 40 градуса по Целзий в четвъртък в огромна част от Централна и Южна Гърция, в това число по-голямата част от Атина, Цикладските острови и Крит.

Властите са в нараснала подготвеност за горски пожари, които изтезават Гърция всяко лято, съобщи Българска телеграфна агенция.

Властите в Атина обезпечават публични климатизирани зони и пуснаха вентилатори в междинните учебни заведения, където се организират изпитите за края на годината и за кандидатстване в университета.

Много съществени учебни заведения и детски градини в Гърция остават затворени през днешния ден, добавя в. " Катимерини ". Министерството на вътрешните работи предложи държавните чиновници от уязвими групи да работят отдалечено до края на седмицата.

Очаква се температурите да се намалят в петък и събота.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР