Гръцките власти задържаха 63-годишен мъж, държавен служител в едно от

...
Гръцките власти задържаха 63-годишен мъж, държавен служител в едно от
Коментари Харесай

Пироман подпалил Гърция, евакуират туристи

Гръцките управляващи задържаха 63-годишен мъж, държавен чиновник в едно от министерствата, за кого се подозира, че е провокирал няколко от пожарите, които обгърнаха страната през последната седмица и с които пожарникарите още се борят, предават международните медии.

Властите оповестяват, че мъжът "обича огъня " и точно той е заподозряният за умишлените палежи в страната. В дома му били открити 43 запалки, свещи и всевъзможни предмети, с които може да се пали огън.

Властите са му повдигнали обвинявания за умишлени опити за палежи, както и за нарушение на законодателството за владение на оръжия и пиротехнически средства.

И през днешния ден продължава битката с огъня в Гърция. Най-тежко е ситуацията на остров Кефалония. Там стихията изпепели няколко къщи и електрически стълбове, което провокира проблеми с електроснабдяването на острова. Две села са евкакуирани, а туристите са извозени с рейсове, предава Българска национална телевизия.

Огнеборците са овледяли две от огнищата, само че пожарът е тръгнал към мъчно наличен регион. В акцията по гасенето се включват и самолети.

Правителството от своя страна утвърди ограничения за превъзмогване на вредите от стихията.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР