Гръцките власти забраниха излизане на морските фериботи от пристанищата на

...
Гръцките власти забраниха излизане на морските фериботи от пристанищата на
Коментари Харесай

Буря в Гърция затвори училища, спряха движението и на фериботи

Гръцките управляващи не разрешиха излизане на морските фериботи от пристанищата на Атина заради бурята, която доближи 6-та степен по скалата на Бофорт.
Отменено е придвижването на корабите от пристанищата Пирея, Рафина и Лаврион до островите в Егейско море. Затворени са и маршрутите Рио-Антирио, Агия Марина-Неа Стира, Аркица-Едипсос, Кавала-Тасос, Волос-остров Споради, съобщи ТАСС.
Гръцката брегова защита избави девет чужденци на изгубена яхта в Сароническия залив. По това време в региона вятърът доближи 7 от 8 бала по скалата на Бофорт. Координационният център на Бреговата защита изпрати лодка и три товарни кораба в региона на бедствието. Чужденците в началото са взети на борда на товарния транспортен съд „ Ивер Акорд “ под флага на Гибралтар, а по-късно трансферирани на катер на бреговата защита и превозени до пристанище Пирея.
Лошото време докара до внезапен спад на температурата - от 34 до 17-19 градуса, гръмотевици и дъжд. Заради бурния вятър на някои места са изкоренени десетки дървета, а администрацията на островите Андрос, Тинос и Миконос затвори учебни заведения и детски градини. Според метеорологичните прогнози неприятното време ще продължи до идващия понеделник.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР