Гръцките власти съобщиха днес, че всички тленни останки от влаковата

...
Гръцките власти съобщиха днес, че всички тленни останки от влаковата
Коментари Харесай

Връщат телата на загиналите във влаковата катастрофа в Гърция в затворени ковчези

Гръцките управляващи оповестиха през днешния ден, че всички тленни остатъци от влаковата злополука, открити до момента на мястото на произшествието, са разпознати, като броят на жертвите остава 57, съобщи Асошиейтед прес.

Телата на починалите при тежкия железопътен случай във вторник вечерта са предадени на фамилиите им в затворени ковчези след идентифициране посредством ДНК проби, съобщи Българска телеграфна агенция.

Трети ден екипите претърсваха през днешния ден останките в Темпе, на 380 км северно от Атина, където пътнически и товарен трен се сблъскаха, предизвиквайки най-смъртоносната железопътна злополука в историята на Гърция.

Служители на министерството на опазването на здравето обявиха, че идентифицирането на всички жертви ще бъде осъществено посредством сравняване на ДНК проби от родственици и няма да се ползва образно различаване, защото доста от жертвите са обгорени и разчленени.

Рано през днешния ден полицията претърси офиса за съгласуваност на железопътния превоз в централния град Лариса, като иззе доказателства в границите на продължаващото следствие.

59-годишният шеф на гарата в Лариса, който е задържан и упрекнат за доста случаи на ликвидиране по несъобразителност, би трябвало да даде показания пред прокурор в събота.

Междувременно знамената на Акропола, Народното събрание и други публични здания останаха на половина спуснати през днешния ден, в третия ден на народен печал, а националните железопътни транспорти са спрени поради стачка на железничарите, която продължава към този момент втори ден.

Железопътните профсъюзи настояват, че мрежата е била неприятно поддържана макар модернизирането на железопътните услуги.

Очакваше се в петък дясноцентристкото държавно управление на Гърция да насрочи избори за началото на април, само че в този момент оповестяването и евентуалната дата на вота наподобява ще бъдат отсрочени, показва АП.

Пътническият трен, взел участие в злополуката, е пътувал по най-натоварения маршрут в Гърция - от столицата Атина към втория по величина град в страната - Солун.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР