Гръцките власти са категорични, че нови лагери ще продължат да

...
Гръцките власти са категорични, че нови лагери ще продължат да
Коментари Харесай

В Гърция почват протести заради нови мигрантски лагери

Гръцките управляващи са безапелационни, че нови лагери ще продължат да се строят, макар митингите на локалното население, заяви в. " Катимерини ", представен от БГНЕС.
Гръцкото държавно управление има намерение да продължи основаването на нови приемни центрове за мигранти, макар гневното опълчване на локалните управляващи както от островите в Източното Беломорие, които са под необикновен напън, по този начин и от континенталната част.
" Затворените уреди ще бъдат построени и нерегламентираните лагери, които дискредитират Гърция и не съумяват да предложат обикновени условия на живот, ще се затворят ", съобщи представителят на държавното управление Стелиос Пецас пред кореспонденти, имайки поради мощно пренаселените мигрантски центрове като прословутия лагер Мория на остров Лесбос.
Пецас добави, че на някои места към този момент се строи или строителството ще стартира през идващите дни на останалите места, планувани за новите лагери. Опитвайки се да понижи на опасенията на локалните общности по отношение на неочаквания приток на мигранти, Пецас добави, че потенциалът на лагерите няма да надвишава 1% от локалното население.
" През първите месеци на 2020 година локалните управляващи ще видят осезаеми резултати от [мигрантските] връщания и от [по-строгата] защита на границите като част от проектите за понижаване на мигрантските потоци през първата половина на годината ", добави Пецас.
Изказването му последва отхвърли на Общинският съвет на Хиос да одобри предлагането на държавното управление за основаване на нов център на острова. Местни поданици на други острови, както и на обитаеми места от континентална Гърция, където се възнамерява построяването на нови бежански центрове, също провеждат митинги.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР