Гръцките власти са арестували в петък вечерта 35-годишен българин в

...
Гръцките власти са арестували в петък вечерта 35-годишен българин в
Коментари Харесай

Арестуваха българин в Кавала заради сваляне на гръцкото знаме

Гръцките управляващи са арестували в петък вечерта 35-годишен българин в Кавала. Причината е, че сънародникът ни е свалил гръцкото знаме на пристанището и е направил опит да закачи българското, оповестява „ Кавала нюз “, представена от „ 24 часа “. Случката е станала на кея на пътническото пристанище „ Апостолос Павлос “.

След като е бил арестуван от чиновници на Централното пристанищно ръководство на Кавала, той е бил отведен в Районният съд в града. Там му повдигат обвиняване за засегнатост на националните знаци. По-късно обаче, сънародникът ни е освободен.

„ Служители на Службата за сигурност на Централната пристанищна администрация на Кавала арестуваха 35-годишен чужденец през вчерашния ден по обяд за нарушаване на членове 167, 191А и 361 от Наказателния кодекс. Той е свалил гръцкия байрак от мачтата, ситуирана на южния ръкав на пристанището на Кавала, като го хвърлил надолу, вдигал флага на друга страна и по-късно е избягал, неподчинявайки се на заповедите на длъжностни лица от Пристанищна администрация, като в същото време оказва мощна опозиция при задържането му, като ги наскърбява “, се споделя в формалното известие на  пристанищните управляващи.

При задържането му българинът е скандирал „ Това е България “, настояват гръцките медии. Според изказванията на сънародникът ни, той членува в екстремистка организация. Организацията поддържа тезата, че Кавала и регионите на Източна Македони са български, а не гръцки.

Регистрационният номер на автомобилът на българинът са били свалени. На него му е било неразрешено да напуща страната, само че той нарушил възбраната. Подминал полицейската блоката в Драма, след което го гонили служителите на реда чак до нашата граница. Там той бил още веднъж хванат, настояват още гръцките медии.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР