Гръцките власти предлагат да се разреши на китайските инвеститори, които

...
Гръцките власти предлагат да се разреши на китайските инвеститори, които
Коментари Харесай

Ръст на китайските инвестиции при съседите

Гръцките управляващи оферират да се позволи на китайските вложители, които желаят да се възползват от програмата „ Златна виза” да употребяват заплащане посредством POS терминал. Доскоро този метод на заплащане беше неразрешен.

Близо 70% от деклариралите предпочитание да вземат участие в програмата „ Златна виза” са точно от Китай. Гражданите на азиатската страна обаче не могат да изнасят в чужбина повече от 50 000 USD в границите на една година. Тази рестрикция, обаче не е попречила на 57 000 китайци да изнесат от страната над 44 милиарда USD за последните 10 години точно по гръцкия вид на програмата „ Златна виза”, само че като цяло е затруднила процеса.

Преди година атинска капиталова компания по недвижими парцели, ръководена от някогашния изпълнителен шеф на една от най-големите гръцки имотни организации, се оказа в центъра на огромен скандал, по тази причина, че е приемала пари за покупката на гръцки парцели посредством POS терминали, принадлежащи на гръцки банки в Китай. Към оня миг притежателят на компанията отговори, че процедурата по покупко-продажба на парцели е изцяло законна от началото до края.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР