Гръцките власти обявиха режим на пълна изолация (локдаун) в северните

...
Гръцките власти обявиха режим на пълна изолация (локдаун) в северните
Коментари Харесай

Солун и Серес под пълна карантина за 2 седмици

Гръцките управляващи оповестиха режим на цялостна изолираност (локдаун) в северните градове Солун и Серес за период от 14 дни, считано от на следващия ден, 3 ноември, с цел да спрат внезапното повишаване на случаите на ковид, заяви в. " Катимерини "

За този период се не разрешава напускането на домовете като се изключи ходенето на работа или по здравословни аргументи. За всяка от тези аргументи гражданните ще би трябвало да уведомяват управляващите с SMS.

Мерките включват и вечерен час от 21 до 5 часа, заяви на конференция през днешния ден представителят на държавното управление Стелиос Пецас.

Засега, за две седмици се приключват и полетите от и за Солун. Сухопътната граница при " Кулата-Промахон " остава отворена, само че продължава да е в действие и условието за негативен тест за ковид.

Серес и Солун са в зоната на извънредно бързо разпространяване на вируса, разясни представителят на държавното управление.

Отворени остават магазините за хранителни артикули, аптеки и банки. Ресторантите и кафенетата могат да обслужват клиенти единствено за домашни поръчки.

 

Също от на следващия ден под карантина са областите Атика и Северна Гърция. Там обаче жителите излизат от домовете си без да е належащо позволение.

Маските остават наложителни за цялата страна на закрито и намерено.

Отворени остават учебните заведения, до момента в който университетите минават към отдалечено образование.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР