Гръцките власти издадоха заповед за евакуация на шест населени места

...
Гръцките власти издадоха заповед за евакуация на шест населени места
Коментари Харесай

Евакуираха шест населени места заради пожарите в Гърция

Гръцките управляващи издадоха заповед за евакуация на шест обитаеми места в региона на Атика и Беотия, Централна Гърция, поради пожар в Дервенохоря, съобщи националната гръцка телевизия ЕРТ и Българска телеграфна агенция.
Прочетете още
Жителите на Палеохори, Панорама, Агиос Сотирас, Пурнари, Неа Зои и Неос Понтос получиха известие от номер 112 с апел да изоставен тези територии.

Полицията подреди да се затворят изходите към Мандра и Магула по автомагистрала Атики Одос, като по-рано затвориха и пътя сред Елефсина и Тива, написа в електронното си издание в. „ Катимерини “.

Пожарът се възпламени през вчерашния ден следобяд в село Панактос към някогашната община Дервенохо́ря (понастоящем Танагра) в региона на Беотия, северно от Атика.

Поради различен пожар в морския курорт Лутраки на Коринтския залив беше издадено и известие за превантивна евакуация на Агиос Хараламбос и на Панорама в Коринти́а. Пожарът се придвижва на юг-югоизток от Калитеа над автомагистрала Атина-Коринт.

Противопожарните служби в страната от през вчерашния ден са изправени пред огромни опустошителни пожари. От други страни също изпращат огнеборци за подпомагане в битката със стихиите, подклаждани от горещините и мощните ветрове.

Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис, който е на срещата сред Европейския съюз и Латинска Америка в Брюксел, ще се завърне по-рано в родината си във връзка изключителната обстановка, провокирана от пожарите.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР