Гръцките власти издадоха предупреждение за нов бум на западнонилска треска.

...
Гръцките власти издадоха предупреждение за нов бум на западнонилска треска.
Коментари Харесай

Бум на западнонилска треска в Гърция

Гръцките управляващи издадоха предизвестие за нов взрив на западнонилска тресчица. Гражданите и туристите са посъветвани да вземат защитни ограничения против ухапвания от комари. Миналата година в страната са регистрирани рекордните 316 случая на инфектирани с вируса, а 50 души са умряли.


В началото на летния сезон, гръцките управляващи предизвестяват туристите да подхващат всички нужни ограничения, с цел да се предпазят от ухапвания на комари. След невиждания взрив на западнонилска тресчица предходната година, тази са регистрирани случаи на инфектирани с вируса хора по-рано от предстоящото. Заболели има както в градските, по този начин и в селските региони на Гърция. В страната е почнала осведомителна акция, а туристите могат да намерят брошури още на летището. Препоръчва се да се заобикалят места със застояла вода, да се употребяват репеленти против комари и да се носят облекла с дълги ръкави.

В общия случай, инфектираните със западнонилска тресчица не демонстрират признаци. Около 20% имат такива, сходни на простуда, в това число температура и главоболие, а едвам 1% от хората развиват съществени болести. Броят на тежко болните през предходната година, обаче, сензитивно се е нараснал, имаше и смъртни случаи.

Очаква се към 31 млн. души да посетят Гърция тази година. Разпространение на вируса на западнонилска тресчица има и в Сърбия, Кипър, Румъния и Италия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР