Гръцките туристи са предизвикали лавината в Боровец, тъй като са

...
Гръцките туристи са предизвикали лавината в Боровец, тъй като са
Коментари Харесай

ПСС: Гръцките туристи са предизвикали лавината в Боровец, тъй като са карали извън пистите, на места с лавинна опасност

Гръцките туристи са провокирали лавината в Боровец, защото са карали отвън пистите, тук-там с лавинна заплаха, оповестиха от Планинската избавителна работа (ПСС). Загиналият скиор не е имал лавинен апарат.

Лавината падна през вчерашния ден следобяд в Боровец, в региона на пистата Маркуджик 3. Загиналият е бил дружно с още дава души със сноуборд, които обаче са съумели да излязат от лавината.

Акцията по издирването на изчезналия скиор продължи 5 часа. В нея участваха 25 планински спасители и 4 кучета. Лавината е била с размери към 150 метра и близо 30 метра широчина.

Лавинната заплаха в региона е в действие и през днешния ден. От Планинската избавителна работа (ПСС) предизвестяват да се заобикалят навятите северни, североизточни и източни скатове, припомнят туристите да потеглят готови за планината.

Свидетел на случай в Боровец става скиорът Стефан Христов. Той е приказвал с групата гръцки туристи и ги е предизвестил, че мястото е доста рисково. Първо се спуснаха верижно, за да се снимат. Бяха доста близо един до различен, а това не се прави, разяснява в BTV „ Тази заран " Христов. По думите му повода да загине скиора, а не сноубордистите не са ските, тъй като те се смъкват по-лесно.

Скиорът е бил на по-неподходящо място. Бордистите са били в ниската част на лавината и са били „ изплюти " от лавината, разяснява скиорът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР