Гръцките медии коментират участието на министъра на финансите на международния

...
Гръцките медии коментират участието на министъра на финансите на международния
Коментари Харесай

Гръцките медии за участието на Асен Василев във форум за транспортна свързаност в Солун

Гръцките медии разясняват присъединяване на министъра на финансите на интернационалния конгрес за транспортна съгласуваност на страните в Югоизточна Европа, който се организира в Солун.

Министър Василев сложи акцент на концепцията автомагистралата, която свързва България и Гърция, да се продължи до Румъния през България. С тази автомагистрала се реализира съгласуваност на българските пристанища към Средиземно море, акцентира българският министър.

В бюджета на България за този план са заложени гаранции от 6 милиарда евро, а финансирането е от средства от Европейския съюз. Страните от Югоизточна Европа имат потребност от тази съгласуваност за развиване на търговията след войната в Украйна и събитията в Газа. Проектът ще бъде приключен до пет години по прогнози на българското държавно управление.

Тръбопроводът Бургас- Александруполис включва два сектора - един за недопечен петрол и един за нефтопродукти, разясни министър Василев. Този водопровод е геополитически доста значим поради войната в Украйна.

Позицията на министър Василев е отразена от централните гръцки медии.

На интернационалния конгрес в Солун гръцкото министерство на комерсиалния флот показа предложение за транспортен кулоар от гръцките до българските пристанища към Румъния.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР