Гръцките корабни магнати са направили поръчки за над 85 нови

...
Гръцките корабни магнати са направили поръчки за над 85 нови
Коментари Харесай

Гърция - страната с най-големия океански търговски флот в света

Гръцките корабни магнати са създали поръчки за над 85 нови кораба през миналата година, оповестява The Greek Reporter, представен от Агенция " Фокус ". 

Според отчет на Съюза на гръцките корабособственици, през 2020 година са вложени над 9 милиарда $ в нови и втора употреба кораби, което се преглежда като част от естествената годишна рационализация на комерсиалния флот в страната. Гърция към момента се счита за страната с максимален търговси флот в целия свят по брой огромни океански търговски съдове на глава от популацията. С общо население от 10 423 054 души, или 0,16% от световното население, гръцките корабособственици управляват почти 20,67% от потенциала на световния флот. В рамките на страните от Европейския съюз числата са още по-впечатляващи, като съставляват 54,28% от потенциала. 

Гръцките медии оповестяват, че корабните брокери „ Златна орис “ пресмятат, че общите разноски за 85-те нови кораба ще възлязат на 5,5 милиарда $. Общото количество пари, изразходвано за кораби втора ръка, доближава 3,59 милиарда $ за закупуване на 233 кораба. 

Миналата година, като част от годишните си интервенции, гръцките корабособственици закупиха общо 318 кораба и продадоха или бракуваха 175, за общо 2,55 милиарда $ доходи. 

В интервала от 2007 до 2019 година с прибавените кораби потенциалът на флотилията се е удвоил. В отчета се споделя, че с 9,17 години междинната възраст на гръцкия флот в този момент е малко по-млада от междинната за света от 9,61 години. 

Въпреки това, във връзка с брутния тонаж гръцкият флот стартира да изостава от останалите страни, откакто през последната година е понижил с 5,7 милиона брутния си тонаж, съгласно Lloyd’s of London. Това означава, че гръцкият тонаж съставлява единствено една пета от международния флот във връзка с тонажа. 

В отчета се показва, че Китай купува нападателно търговски кораби, като единствено през тази година е добил 179 използвани кораби и е създал незнаен брой нови. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР