Гръцките и румънските власти са арестували на 7 юли осем

...
Гръцките и румънските власти са арестували на 7 юли осем
Коментари Харесай

Разбиха румънска престъпна мрежа от онлайн измамници

Гръцките и румънските управляващи са арестували на 7 юли осем членове на румънска незаконна мрежа, която мамела клиенти на известни потребителски уеб сайтове, като Амазон и иБей, заяви в. " Катимерини ". Операцията е била координирана от Евроюст.

Чрез " фишинг " техники са били осъществени измами на стойност минимум два милиона евро, като са били излъгани клиенти, които са желали да си купят онлайн разнообразни артикули или да си създадат резервации.

Полицията е претърсила общо 30 адреса и е иззела 220 000 евро в брой, както и мобилни телефони и документи за пътешестване.

Заподозрените успявали да си обезпечат достъп до номерата на банковите сметки и други данни на клиентите посредством " фишинг " техники и изпращали на жертвите подправени известия. Клиентите, които нямали визия, че са хакнати, предоставяли персонални финансови данни, номера на кредитни карти или банкови сметки, както и други данни, когато правели резервации посредством онлайн платформи като Еърбиенби или купували артикули от Амазон.

Измамниците се представяли за притежатели на парцели, предлагани в Еърбиенби, и карали клиентите да имат вяра, че подписват покупко-продажби с платформата. В последна сметка клиентите не са получавали закупуваната от тях услуга и са губели парите си.

Данните на жертвите са били споделяни с други участници в схемата. Престъпната мрежа е разкрила минимум 300 банкови сметки в Унгария, Испания, Полша, Германия и Нидерландия, употребявайки подправени персонални документи, с цел да прикрие облагата си.

Миналия месец Евроюст поддържа друга интервенция против членове на същата незаконна група, които са правили онлайн измами на имотния пазар в Нидерландия. Тогава бяха задържани двама души, напомня " Катимерини ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР