Гръцките депутати одобриха продажбата на няколко електрически централи в страната,

...
Гръцките депутати одобриха продажбата на няколко електрически централи в страната,
Коментари Харесай

Гърция разреши приватизацията на електрическите централи

Гръцките депутати утвърдиха продажбата на няколко електрически централи в страната, които са част от Националната енергийна компания.

Приватизацията на сдруженията стана макар всеобщите митинги против този акт, който синдикатите дефинират като " национално закононарушение ".

Мнозинството от народните представители в гръцкия парламент утвърдиха проекто-закона, който позволява на Националната енергийна компания в границите на един месец да стартира с продажбата на електрическите централи, съобщи БГНЕС.

Продажбата на сдруженията е част от изискванията на интернационалните кредитори към управляващите в Атина.

По време на дебатите и гласуването в пленарна зала пред Народното събрание се събраха няколкостотин души от Националната енергийна компания.

Тази нощ работещите в Националната енергийна компания оповестиха, че стопират с митингите и стачката. Според тях " ръководещата коалиция и депутатите ще носят отговорност за кражбата ".

" Правителството не би трябвало да се хвали, тъй като то завоюва борбата в Народното събрание, само че ще загуби войната в обществото ", се споделя в декларацията на синдиката от Националната енергийна компания.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР