Гръцки прокурори повдигнаха обвинения за тежки престъпления срещу 104-те арестувани

...
Гръцки прокурори повдигнаха обвинения за тежки престъпления срещу 104-те арестувани
Коментари Харесай

Гръцката съдебна власт повдигна обвинения срещу 104-те арестувани при сблъсъци между футболни фенове на Динамо Загреб и АЕК край Атина

Гръцки прокурори повдигнаха обвинявания за тежки закононарушения против 104-те задържани при конфликти сред последователи на хърватския футболен тим Динамо Загреб и гръцкия АЕК този понеделник, които доведоха до гибелта на 29-годишен грък, заяви гръцката държавна телевизия ЕРТ.

Обвиненията са за присъединяване в незаконна организация, владеене на взривни субстанции и задействане на детонация, както и за съзнателно ликвидиране на 29-годишния Михалис Кацурис, умрял от намушкване с нож. Обвинението за ликвидиране към момента не индивидуализирано, защото се чакат доказателства от специалистите на криминалистичните лаборатории.

Безредиците пред стадиона на АЕК Атина, които сътвориха проведени групи от Хърватия и Гърция, се случиха в навечерието на футболната среща сред двата тима. Мачът беше анулиран поради трагичните последствия от конфликтите. Освен че 1 от почитателите умря, 10 бяха ранени а четирима остават в болница, написа АП.



Любителски видеозапис на нападението демонстрира по какъв начин десетки младежи с бухалки и стоманени пръти тичат около стадиона на АЕК Атина. Сред тях избухват сигнални ракети и бензинови бомби.

Днес против хванатите бяха повдигнати също и обвинявания за нарушение на публичния ред; нанасяне на рискова телесна повреда; увреждане на непознато имущество; принуждение преди събитие, обвързвано със спортна дейност; нелегално владеене, преместване и потребление на оръжия; владеене на сигнални ракети, заяви ЕРТ.

Понастоящем 104-те обвинени са изправени пред следователите, с цел да им бъде даден период да пледират.

Агенция АП прецизира, че над 90 хърватски футболни почитатели са били изправени пред съда с белезници, като доста от младежите са били с тениски, нахлупени на главите, с цел да скрият самоличността си.

Междувременно гръцката полиция блокира автомагистрали и прави спомагателни гранични инспекции за търсене на още обвинени.

По-рано органите на реда арестуваха шестима хърватски жители при опит да избягат от страната. Петима от обвинените са арестувани на пристанище Игуменица в Северозападна Гърция, до момента в който се готвели да се качат на ферибот за Италия, а шестият е задържан в рейс, пътуващ за Албания, заяви полицията.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР