Гръцки митрополити тълкуват мерките срещу като план срещу вярата на

...
Гръцки митрополити тълкуват мерките срещу като план срещу вярата на
Коментари Харесай

Гръцки митрополити: Отваряме черквите, не ни е страх от глоби

Гръцки митрополити поясняват ограниченията против като проект против вярата на хората и обявиха, че макар санкциите. За да успокои напрежението, представителят на гръцкото държавното управление заяви за изключителна среща на премиера с главата на православната автокефална поместна Църква на Гърция.
Съгласно въведените Covid ограничения в Гърция църквите получиха позволение да отворят единствено на Коледа и Йордановден, само че при доста стеснен брой вярващи - 9 души на литургия. Вчера беше наложена санкция от 1500 евро на свещеник, отворил черква в област Копио за вярващите.
Днес един след различен митрополити на разнообразни гръцки области оповестяват, че няма да се подчинят на ограниченията и ще отворят църквите за празниците.
Митрополитът на област Месогио непосредствено упрекна държавното управление, че с наложените ограничения цели да повлияе на вярата на гърците.
Митрополитът на Серес, област мощно наранена от вируса, изясни на ръководещите, че " човек не е единствено тяло, само че и душа и в тези тежки дни има нужда от опора ".
 Бой и ранени служители на реда в черква в Гърция - поради ковид Бой и ранени служители на реда в черква в Гърция - поради ковид
Трима души са били ранени, откакто полицията пробвала да приключи противозаконна работа в храм в Халкидики, съобщи БГНЕС. Напрежението ме...
Митрополитът на остров Корфу прикани вярващите да посещават литургия и съобщи " ние ще служим литургия и дано да ни арестуват ".
Правителството по време на първата вълна от ковид не разреши наличие на свещенодействие даже за Великден, като очакваше, че и в този момент заради риска от епидемията няма да има реакция, само че това не се случва.
Говорителят на държавното управление през днешния ден заяви за изключителна среща директно в идващите дни сред премиера Мицотакис и архиепископът на Атина и цяла Гърция Йероним.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР