Гръцки фермери и медии предупреждават сънародниците си да не купуват

...
Гръцки фермери и медии предупреждават сънародниците си да не купуват
Коментари Харесай

Гръцки фермери: Не купувайте евтин зехтин с етикет екстра в България, фалшив е

Гръцки фермери и медии предизвестяват сънародниците си да не купуват на ниска цена зехтин от комерсиалната мрежа в България, тъй като се твърди, че в опаковки на безценен гръцки зехтин се продава слънчогледово олио.

На подправените бутилки липсва номерация от документа за направени проби по качеството.

Гръцки фермери, производители на маслини и зехтин, предизвестяват да не се купува зехтин от България, тъй като е изцяло подправен.

Фермер от Халкидики разяснява пред гръцките медии, че е бил шокиран от ниските цени на зехтин " екстра качество ", който си е купил от България на цена към 3,5 евро за литър.

Заради подозренията си, че това е подправена стока, той дал зехтина за химически разбор в лаборатория. Резултатът посочил, че това е некачествено слънчогледово олио, оцветено като зехтин.

Количеството на оцветителя и другите спомагателни съставки е толкоз огромно, че е рисково за здравето, разясняват експерти в Гърция.

А фермер от Крит съобщи, че е видял в български магазини 5-литрова опаковка на зехтин, който той създава, на цена 17,5 евро в комерсиалната мрежа, като самият той го продава за над 60 евро.

" Не купувайте от България на ниска цена гръцки зехтин, тъй като това не е зехтин, нито е гръцки ", предизвестяват гръцките медии.

Това, несъмнено, не е годно за целия пазар в България, където има и първокласен екстра автентичен зехтин, само че на цени над 10 евро за литър, разясняват изданията в южната ни съседка.   
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР