Гръцки археолози наскоро откриха находка от древни артефакти, докато изследваха

...
Гръцки археолози наскоро откриха находка от древни артефакти, докато изследваха
Коментари Харесай

Редки монети и част от древен акведукт, построен от римски император, открити в Гърция

Гръцки археолози неотдавна откриха находка от антични артефакти, до момента в който изследваха изгубения град Тенеа, който съгласно легендата е издигнат преди към 3000 години от троянски пандизчии война. Повече от две дузини сребърни монети и остатъци от значим примитивен акведукт бяха измежду откритията, хвърлящи светлина върху селищата и инфраструктурата през някои от най-ранните елементи на нашата епоха.

Откритията в Коринт — град в южната част -централна Гърция, която притегля туристи да видят непокътнатите си средновековни структури — бяха направени през октомври от екип, управителен от археолога Елена Коркас.

Секция от акведукт, за който се счита, че е издигнат от римския император Адриан за Водоснабдяването на Коринт от антична Тенеа е измежду най-забележителните археологически находки на плана, сподели гръцкото министерство на културата в преведено известие. Адриан управляваше Римската империя през първи век от н.е. и останките от друга конструкция, която той подреди да бъде издигната по време на нег...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР