Гръцката връзка е факт и цената там ще е 4

...
Гръцката връзка е факт и цената там ще е 4
Коментари Харесай

Кирил Петков: Гръцката връзка е факт, цената там ще е 4 пъти по-ниска

Гръцката връзка е реалност и цената там ще е 4 пъти по-ниска. Това съобщи пред публицисти някогашният министър-председател Кирил Петков.
„ Реално това, което се случва е, че гръцката връзка е реалност. Там цената ще бъде четири пъти по-ниска, само че единствено за количествата в гръцката връзка. За седемте танкера изискването е до 19 август държавното управление да реши дали ги купува или не. Цената, когато ги договорихме, беше 30 $ по-ниска от тази на европейския пазар “, сподели той.
Петков беше безапелационен, че до момента в който Бойко Борисов ръководи ГЕРБ, от „ Продължаваме Промяната " не могат да създадат каквато и да е коалиция с него.
„ Би било доста по-ценно да се приказва дали другите политическа партии са подготвени да бъдат толкоз твърди, колкото нас и да забележим какви са политиките на тези партии. А да влизаме в реторики и полемики с едно държавно управление, което ще е тук за 2 месеца, няма смисъл”, сподели още той.
„ Другото, което няма смисъл, е да вършим алармистки изявления във връзка на служебното държавно управление, тъй като то не оказва помощ на хората да взимат същинските решения, които би трябвало да вземат на 2 октомври”, добави Петков.
Запитан дали е допустимо „ Продължаваме Промяната” и „ Демократична България” да се явят дружно на идните избори, той отговори: „ Миналият път не ни доближиха 4 депутати, с цел да имаме 121 самостоятелни такива. Този път би трябвало да имаме четирима от другата страна – от хората, които могат сами да взимат решения, без задкулисие и които могат да бъдат виновни. Ето за какво, когато приказваме с Демократична България, ние знаем, че ще бъдем в коалиция с тях след изборите. Въпросът е в какъв формат да се явим на тях, тъй че да имаме максимален късмет за 121”.
По-рано някогашният министър-председател даде изявление за Дарик Радио, в което съобщи, че е оптимист за идващия парламент.
„ Втори път не бих влезнал в коалиция, където имаме „ троянски кон ". Пред обществото ти получаваш целия негатив от общото ръководство и „ но имахме „ троянски кон " вътре звучи като опрощение ", безапелационен беше Петков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР