Гръцката разузнавателна служба разкри руски агент, живеещ в страната от

...
Гръцката разузнавателна служба разкри руски агент, живеещ в страната от
Коментари Харесай

Разкриха нелегален руски агент в Гърция

Гръцката разследваща работа разкри съветски сътрудник, живеещ в страната от 2018 година , с подправени документи и име на умряло през 1991 година дете, оповестиха гръцките медии, базирайки се на Националната разследваща работа.

Руският сътрудник е жена на 33-годишна възраст,

съгласно гръцката си персонална карта, или 31-годишна възраст съгласно съветската, оповестява националната телевизия ЕРТ. От 2018 година младата жена има гръцко поданство и е позната под името Мария Цала (Tsala). Тя е работила като фотограф и е имала личен магазин за ръчни произведения и плетива в центъра на Атина. 

В изказване на Националната разследваща работа се оповестява, че

е направено значимо изобретение за метода, по който непознатите служби работят и проникват в Гърция. След събрана информация е било потвърдено, че известната в гръцките медии като „ Мария Т. “ е задгранична гражданка с името „ Ирина А.С. “, която е работила в страната под „ надълбоко прикритие “, съобщи организация АНА-МПА.

Според телевизия ЕРТ самоличността на съветския сътрудник е разкрита преди година,

когато е намерено противоречие в документите на службата по вписванията в област Атика. Оказва се, че има имитация, като страници са били откъснати и сменени с други с друг почерк спрямо другите записи. Това е интернационално открита процедура на разследващите служби на дадена страна за основаване на специфична категория шпиони, наречени „ незаконни “.

За прикритието на самоличността на сътрудници от тази категория

се основават фалшифицирани персонални документи и потребление на документи на мъртвородени деца или умряли лица, оповестява организация АНА-МПА.

По информация на в. „ Катимерини “ агентката е пристигнала в Гърция с подправен паспорт на латиноамериканска страна,

представяйки се като дете на имигранти от Москва, а през 2018 година й е публикуван акт за раждане с данни, съответстващи на мъртвородено дете с дата на раждане и гибел декември 1991 година През януари Мария Т. или Ирина отпътува за Русия, като оставя всички персонални движимости и осведоми наемодателя си, че няма да се върне заради здравословни аргументи. По същото време нейният брачен партньор, живеещ с подправени документи за идентичност в Бразилия, се връща в Русия, написа „ Катимерини “. Смята се, че двамата са извикани назад в Русия, заради съмнения за разкриването на самоличността им.

Съседите на Мария Т. я разказват като доста дейна и обществена жена,

която е има мощно наличие в обществените мрежи, предава телевизия „ Скай “.

През 2022 година са оповестени още четири идентични случая

на секрети сътрудници с тези характерности в Италия, Нидерландия, Норвегия и Словения, оповестяват в. „ Катимерини “ и телевизия „ Скай “.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР