Гръцката пристанищна полиция е открила 32-ма турски граждани в надуваема

...
Гръцката пристанищна полиция е открила 32-ма турски граждани в надуваема
Коментари Харесай

Гръцката полиция е арестувала 32-ма турски граждани в надуваема лодка

Гръцката пристанищна полиция е разкрила 32-ма турски жители в надуваема лодка в Егейско море, покрай турското крайбрежие, оповестява Агенция Франс Прес, като се базира на гръцката брегова защита. Турските жители са били отведени на остров Хиос, оповестява Българска национална телевизия.

Според гръцките медии 32-мата турски жители са съперници на режима на президента Реджеп Тайип Ердоган и се чака да подадат молба за леговище в Гърция, само че министерството за миграцията за момента не е удостоверило тази версия.

Лодката е била открита от гръцки патрул в нощт а на 14 против 15 декември в морето край остров Инусес, уточни пред Агенция Франс Прес представителка на пресцентъра на гръцката брегова защита.

Тя посочи, че турските жители са отведени на остров Хиос, с цел да бъдат „ регистрирани и разпознати “.
Освен турските жители, пристанищната полиция е задържала на борда на лодката и един мъж, хипотетичен каналджия, чиято народност не се оповестява.

Много турски жители желаеха леговище в Гърция, както и в други европейски страни, след опита за прелом в Турция през юли 2016 година, напомня Агенция Франс Прес.

Гръцкото правораздаване отхвърли през януари настояването на Анкара за екстрадиция на осем турски военни, намерили леговище в Гърция след осуетения опит за прелом. Турският президент още веднъж повдигна този въпрос при визитата си в Атина при започване на декември по време на среща с гръцкия министър председател Алексис Ципрас.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР