Гръцката полиция заяви в събота, че е арестувала мъж, за

...
Гръцката полиция заяви в събота, че е арестувала мъж, за
Коментари Харесай

Гръцките власти задържаха издирван атентатор

Гръцката полиция съобщи в събота, че е арестувала мъж, за който се счита, че е взел участие в изпращането на писма - бомби, в това число на някогашния гръцки министър председател Лукас Пападимос и някогашния немски финансов министър Волфганг Шойбле, оповестяват локални медии.

През март полицията залови осем рискови пакета в офиса за подбиране в Атина след изпращането до Международния валутен фонд в Париж и немското министерство на финансите в Берлин, съобщи News.bg.

Един плик, изпратен до Шойбле, беше хванат от министерството. Писмото, адресирано до МВФ, избухна и леко рани административен помощник.

" Службата за битка с тероризма арестува 29-годишен мъж след следствие, обвързвано с изпращане на бомбени пакети ", сподели полицията в изказване.

Полицията е претърсила жилището на обвинения в Атина и намерила два револвера, патрони, часовников механизъм и материали за експлозиви в туристически торбички.

" Полицията е забелязала обвинения от видео записи. От тях се вижда по какъв начин той изпраща колета по пощата в пет разнообразни случая, сподели служителят, отказвайки да бъде назван.

Пападемос беше ранен през май, когато в колата му в центъра на Атина избухна пакет.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР