Гръцката полиция задържа 16 души на Йонийските и Цикладските острови

...
Гръцката полиция задържа 16 души на Йонийските и Цикладските острови
Коментари Харесай

Гръцката полиция задържа 16 души за незаконно завземане на плажни ивици

Гръцката полиция задържа 16 души на Йонийските и Цикладските острови за нарушение на законите за прилагане на морския бряг, съобщи националната телевизия ЕРТ. Властите започнаха дейни инспекции по островите след разпространението на „ Движението на [плажната] забрадка “, което потегли от остров Парос като митинг против непозволеното завладяване на крайбрежието от бизнесмени.

Задържаните са притежатели, шефове или представители на заведения на островите Миконос, Сирос, Милос, Серифос, Закинтос, Корфу (Керкира) и Кефалоня, прецизира списваният в южната ни съседка в. " Български вести ".

Те са разполагали чадъри, шезлонги, пейки и уреди по плажа на площи, за които нямат позволение от съответните държавни органи, като някои не са спазили и наложената от закона минимална отдалеченост сред шезлонгите.

Шестнадесетте души са арестувани сред 4 и 6 август, като от полицията осведомиха, че инспекциите ще продължат.

Действията на правоприлагащите органи бяха в допълнение стимулирани от начинания на локални жители по островите, които стачкуват против произвола по крайбрежията, с цел да има хубави, общодостъпни и безвъзмездни плажове за всеки, който желае да иде до морето, без да му се постанова да употребява платени услуги.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР