Гръцката полиция влезе в сблъсъци с група бежанци и мигранти,

...
Гръцката полиция влезе в сблъсъци с група бежанци и мигранти,
Коментари Харесай

Сблъсъци между полиция и мигранти по северната граница на Гърция

Гръцката полиция влезе в конфликти с група бежанци и мигранти, които от няколко дни са се настанили в палатков лагер край северната граница на страната с вярата да преминат в Северна Македония и от там да се придвижат към вътрешността на Европа.

 © БГНЕС
Стотици хора, в това число майки с деца, дойдоха в мигрантския лагер „ Диавата “ край границата със Северна Македония в четвъртък и започнаха да опъват палатки. Напливът на мигранти беше провокиран от клюки в обществените мрежи за планувано всеобщо секване на северозападната гръцка граница с Албания при започване на април.

Силите за битка с безредиците използваха сълзотворен газ против няколко дузини мигранти – в това число майки с деца на ръце, които хвърляха камъни и бутилки в опит да пробият полицейския кордон и да доближат до пътя, водещ към границата.

Около 100 палатки са издигнати в полето, което в под засилената защита на органите на реда. Хората отхвърлят да се разотидат макар апелите на гръцки министри да се завърнат в бежанските центрове и предизвестията, че прекосяването на границата ще е невероятно.

„ Лъжа е, че границите ще бъдат отворени “, разгласи гръцкият министър на миграцията Димитрис Вицас по държавната гръцка телевизия ЕРТ в петък.

Десетки хиляди мигранти – главно от Сирия, Ирак и Афганистан, са блокирани в Гърция, откакто балканските страни затвориха границите си през 2016 година и прекъснаха така наречен Балкански маршрут към Северна Европа.
 Заради напрежението в Гърция: България е засилила защитата по границата Заради напрежението в Гърция: България е засилила защитата по границата
Заради обстановката в Гърция България към този момент е засилила защитата по границата. Това заяви пред публицисти в Народното събрание вътрешният министър Младен Маринов...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР