Гръцката полиция влезе в сблъсък с протестиращи студенти срещу реформи

...
Гръцката полиция влезе в сблъсък с протестиращи студенти срещу реформи
Коментари Харесай

Гръцки студенти и полицията се сбиха, докато депутатите дебатират реформи

Гръцката полиция влезе в конфликт с протестиращи студенти против промени в образованието, които се чака да бъдат утвърдени от Народното събрание , осведоми " Ройтерс ".
 Снимка 517975
Източник:

Противници на промяната предизвестяват, че заплашва обезпечената академична независимост , построена в продължение на доста години след ръководството на военните през 70-те година на предишния век.
 Хиляди студенти стачкуват в Гърция
Хиляди студенти стачкуват в Гърция

Протестират против полиция в кампусите и други промени

Правителството твърди, че промените, които плануват съставяне на специфични полицейски звена за защита в университетските кампуси, имат за цел да подобрят системата и да усилят сигурността.
 Снимка 517974
Източник:

Хиляди недоволни студенти стачкуват в централната част на Атина, Солун и други градове, до момента в който законодателите дебатират проектозакона.

Пред Народното събрание полицията употребява сълзотворен газ за разпространяване на стачкуващите, които нарушиха разпоредбите за събиране по време на епидемията от ковид.

" Ченгетата вън от кампусите " - гръцки студенти стачкуват против предложение

Протести бяха проведени също в Солун и Патра

Някои носиха лозунги като " Оттеглете закона!` и " Не на университетска полиция ".

Въпросът за полиция в кампусите е изключително внимателен в Гърция още от ерата на военния режим (1967-1974). През 1973 година протест на студентите оказа помощ за събаряне на хунтата с цената на кръвопролития.
 Снимка 517972
Източник:

Опоненти на измененията считат, че университетите могат да наемат повече охранители и да подобрят ограниченията за сигурност вместо да вкарват полицията.

Проектозаконът също разрешава монтиране на електронни охранителни системи в университетите.

Лявата съпротива изиска дебатът и гласуването да бъдат отсрочени, обвинявайки държавното управление, че се възползва от ковид рецесията, с цел да прокара непопулярни закони.

Законът също е ориентиран към студентите, които не престават висшето си обучение доста повече години от планувания интервал за придобиване на степен. Те ще бъдат изключвани в бъдеще, в случай че следването им продължи повече от веднъж и половина от общоприетия интервал.
 Снимка 517970
Източник:

Промяната ще засегне 235 000 студенти , демонстрират калкулации на гръцки медии. Това е доста повече от 190 000 студенти , които учат в общоприетия интервал от време, написа вестник Ta Nea.

Допускат се изключения, да вземем за пример студенти могат да потвърдят, че работят редом с ученето.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР