Гръцката полиция употреби сълзотворен газ срещу малка група леви активисти,

...
Гръцката полиция употреби сълзотворен газ срещу малка група леви активисти,
Коментари Харесай

Полицията в Атина използва сълзотворен газ срещу протестиращи срещу Меркел

Гръцката полиция използва сълзотворен газ против дребна група леви деятели, протестиращи против визитата на канцлера на Федерална Република Германия Ангела Меркел в страната, оповестява електронното издание на водещия атински всекидневник "Kathimerini ", представен от "Фокус ".

Пренебрегвайки възбраната за демонстрации в центъра на Атина по време на двудневното посещаване на Меркел в страната, няколко десетки протестиращи се отделиха от шествието с присъединяване на към 400 души и съумяха да пробият полицейския кордон. Не се оповестява за арести или потърпевши.

Около 2000 полицейски чиновници, хеликоптер и безпилотни летателни апарати са задействани за визитата на Меркел, което завършва в петък следобяд. Улиците и метростанциите са затворени от съображения за сигурност. Меркел е упреквана от мнозина в Гърция за строгите икономии, които страната претърпя през по-голямата част от предишното десетилетие, което докара до внезапна и продължителна криза и следващ спад на виталния стандарт.

Германия беше най-големият донор за трите интернационалните избавителни пакета, които Гърция получи в интервала 2010-2018 година за справяне с финансовата рецесия, която едвам не я извади от еврозоната. Като част от тези избавителни проекти, гръцките държавни управления трябваше да усилят налозите, да понижат пенсиите и заплатите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР