Гръцката полиция обяви резултата от дългогодишно многонационално разследване на враждуващи

...
Гръцката полиция обяви резултата от дългогодишно многонационално разследване на враждуващи
Коментари Харесай

Арестуваха кръвожадни убийци, оставяли трупове из цяла Европа

Гръцката полиция разгласи резултата от дългогодишно многонационално следствие на враждуващи балкански незаконни групировки, които стоят зад голям брой убийства в цяла Европа.

Разследването, подкрепено от полицейските организации Интерпол и Европол, докара до арестите на 10 обвинени. Идентифицирани са общо 39 хипотетични членове на воюващите групи, основани в Сърбия и Черна гора, заяви " Катимерини ",цитирани от БЛИЦ.

Полицейски чиновници в Гърция, Сърбия и Испания са взели участие в арестите. Според генерал-майор Фотис Дуицис траялото десетилетие съревнование сред бандите, занимаващи се най-вече с трафик на опиати, е било причина за гибелта на 60 хипотетични членове на банди в няколко европейски страни.

Убийствата включват две стрелби в Гърция през 2020 година, когато четирима членове на една организация, живеещи под подправени самоличности, са убити. Двама обвинени гангстери са убити в ресторант покрай Атина, а другите двама в кола на паркинг на остров Корфу.

Констанция Димоглиду, представител на гръцката полиция, сподели, че хипотетичен член на бандата е бил задържан в Гърция по-рано тази седмица, седем в Сърбия и двама в Испания.

Тя уточни, че 17 други членове са арестувани в разнообразни европейски затвори, в това число в Сърбия и Черна гора, както и в Турция. Гангстерите са употребявали канали за трафик на мигранти, с цел да влязат и изоставен Гърция, означи Димоглиду, както и маски и перуки, с цел да прикрият самоличността си по време на набези.

Престъпните мрежи са имали комплицирана конструкция, елементарен достъп до огромни суми пари, транспортни средства, оръжия, муниции и съоръжение.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР