Гръцката полиция арестува петима гръцки гранични полицаи заради предполагаемо участие

...
Гръцката полиция арестува петима гръцки гранични полицаи заради предполагаемо участие
Коментари Харесай

Арестуваха гръцки граничари за участие в мрежа за трафик на мигранти

Гръцката полиция арестува петима гръцки гранични служители на реда поради хипотетично присъединяване в огромна мрежа за трафик на мигранти, заяви ДПА.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 1112
Твърди се, че петимата мъже, които са арестувани през вчерашния ден, в съдействие с останалите членове на мрежата, живеещи в Турция, не са спирали прекосяването на мигранти от прилежащата страна през река Марица (Еврос) при минимум дванадесет случая.

Министерството на отбраната на жителите в Атина заяви, че от домовете на граничните служители на реда са конфискувани огромни суми пари в брой.

Граничните служители на реда са задържани по обвинявания в рушвет на длъжностно лице, корист с власт, нарушаване на отговорностите и нарушение на кодекса за имиграция и обществена интеграция, предава Българска телеграфна агенция.

Официалните данни демонстрират, че гръцката гранична полиция е предотвратила над 260 000 противозаконни прекосявания на външната граница на Европейския съюз покрай река Еврос по продължение на границата сред Гърция и Турция предходната година.

Мигрантите и бежанците, бягащи от войната и бедността, които се пробват да стигнат до Европейски Съюз, постоянно първо пробват да преминат от Турция в Гърция, като някои се пробват да избегнат формалната регистрация, с цел да аплайват за леговище другаде в Европа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР