Гръцката полиция арестува 65-годишен мъж, заподозрян за отвличане на самолет

...
Гръцката полиция арестува 65-годишен мъж, заподозрян за отвличане на самолет
Коментари Харесай

Гърция арестува заподозрян за отвличане на самолет през 1985 г.

Гръцката полиция арестува 65-годишен мъж, обвинен за похищение на аероплан и хора - закононарушения, които са били осъществени през 1985 и 1987 година, заяви полицията, представена от Българска телеграфна агенция.

Според гръцки медии мъжът евентуално е забъркан в отвличането през 1985 година на аероплан на Транс уърлд еърлайнс (TWA), при което е бил погубен американски пътник. Представител на гръцката полиция съобщи, че обвиненият ливанец е слязъл на гръцкия остров Миконос от круизен транспортен съд на 19 септември.

Според източника името на обвинения попадало като търсен от немските управляващи. Престъплението от 1987 година евентуално е обвързвано с стартирането му на независимост в подмяна на освобождението на двама немски жители, държани за заложници от негови съучастници в Ливан, уточни източникът. В момента мъжът се намира в строго охраняван затвор, до момента в който немските управляващи потвърдят, че той е търсеното лице. Самолетът на TWA, изпълняващ полет от Кайро до Сан Диего с няколко междинни кацания, беше похитен за малко след излитането си от Атина през 1985 година Похитителите упорстваха за освобождение на шиитски пандизчии, държани от Израел. Пътниците и личният състав на полета понесоха тридневни междуконтинентални тествания. Някои пасажери бяха бити, а водолаз на американския флот на борда на самолета беше погубен. Десетки пасажери бяха държани като заложници през последвалите две седмици.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР