Гръцката полиция арестува 65-годишен мъж, заподозрян за отвличане на самолет

...
Гръцката полиция арестува 65-годишен мъж, заподозрян за отвличане на самолет
Коментари Харесай

Гърция арестува заподозрян за отвличане на самолет и хора през 1985 година

Гръцката полиция арестува 65-годишен мъж, обвинен за похищение на аероплан и хора - закононарушения, които са били осъществени през 1985 и 1987 година, заяви полицията, представена от Ройтерс.

Според гръцки медии мъжът евентуално е забъркан в отвличането през 1985 година на аероплан на Транс уърлд еърлайнс (TWA), при което е бил погубен американски пътник.

Представител на гръцката полиция съобщи, че обвиненият ливанец е слязъл на гръцкия остров Миконос от круизен транспортен съд на 19 септември. Според източника името на обвинения попадало като търсен от немските управляващи, съобщи Българска телеграфна агенция.

Престъплението от 1987 година евентуално е обвързвано с стартирането му на независимост в подмяна на освобождението на двама немски жители, държани за заложници от негови съучастници в Ливан, уточни източникът.

В момента мъжът се намира в строго охраняван затвор, до момента в който немските управляващи потвърдят, че той е търсеното лице.

Самолетът на TWA, изпълняващ полет от Кайро до Сан Диего с няколко междинни кацания, беше похитен за малко след излитането си от Атина през 1985 година Похитителите упорстваха за освобождение на шиитски пандизчии, държани от Израел.

Пътниците и личният състав на полета понесоха тридневни междуконтинентални тествания. Някои пасажери бяха бити, а водолаз на американския флот на борда на самолета беше погубен. Десетки пасажери бяха държани като заложници през последвалите две седмици. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР