Гръцката държавна електрическа компания (ДЕИ) е купила фирма на македонския

...
Гръцката държавна електрическа компания (ДЕИ) е купила фирма на македонския
Коментари Харесай

Гръцката държавна електрическа компания купила фирма на македонски вицепремиер малко преди Преспанското споразумение

Гръцката държавна електрическа компания (ДЕИ) е купила компания на македонския вицепремиер по икономическите въпроси Кочо Ангушев малко преди подписването на Преспанското съглашение сред Атина и Скопие през юни, пишат " Елефтерос типос " и " Прото тематика ", като се базират на телевизия " Скай ".

Според информацията на " Скай " единствено два дни преди подписването на съглашението за името на Република Македония, държавната компания по разпореждане на притежателя си, гръцката страна, е купила скрито за 4,8 милиона евро македонската компания за търговия с електрическа сила EDS, благосъстоятелност на Ангушев, вицепремиер и непосредствен помощник на премиера Заев, предава Българска телеграфна агенция.

В отговор на ДЕИ се споделя, че изкупуването на EDS е станало по чисто стопански критерии в границите на тактиката за разширение на активността й на енергийния пазар на Балканите. Държавната компания не отхвърля, че е знаела, че македонската компания принадлежи на Ангушев, само че декларира, че изкупуването й е станало след многомесечно изследване от авторитетни интернационалните консултанти.

Депутати от опозицията имат желание да проучат кой е дал предписание за договорката на държавната компания, която съгласно тях се намира в тежко финансово състояние. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР