Гръцката брегова охрана спаси 80 мигранти от преобърната лодка в

...
Гръцката брегова охрана спаси 80 мигранти от преобърната лодка в
Коментари Харесай

Спасиха 80 мигранти от преобърната лодка край Гърция

Гръцката брегова защита избави 80 мигранти от преобърната лодка в открити води край Пилос, Югозападна Гърция, написа в. „ Прото тематика “, представен от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 1129
Бедстващите мигранти са избавени през днешния ден рано сутринта в интернационалните води и се чака да бъдат трансферирани в град Каламата на полуостров Пелопонес.

 

Сигналът за случая е получен от италианските управляващи, само че съгласно информация на вестника при интервенцията по избавяне мигрантите са отказали помощта на гръцката брегова защита с аргумента, че не желаят да бъдат отведени в Гърция.

Според първичната информация от управляващите лодката е отплавала от Тобрук, Либия.

В интервенцията по търсене и избавяне, която не е приключила, вземат участие шест кораба на бреговата защита, аероплан С-130, фрегата на военноморските служби и хеликоптер на военновъздушните сили.

Вестникът оповестява и за втора избавителна интервенция, която също се отнася до към 80 мигранти, провеждащата се сега край остров Крит, Южна Гърция, от гръцката брегова защита. Очаква се миграните да бъдат трансферирани на пристанището в Ираклион. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР