Грациано Мезина - Грацианеду - най-известният престъпник от Сардиния, е

...
Грациано Мезина - Грацианеду - най-известният престъпник от Сардиния, е
Коментари Харесай

Арестуваха легендарен италиански бандит |

Грациано Мезина - Грацианеду - най-известният нарушител от Сардиния, е бил открит и задържан тази нощ, оповестява италианската преса. Той се укрива от 2020 година

Мезина, който има поредност от отвличания в биографията си, е известен с репликата си " Няма да завърша дните си в пандиза ". Този път може и да не се окаже прав, разяснява " Кориере каузи сера ". 

Мезина е открит, до момента в който спял в къща в дребното градче Дезуло (о-в Сардиния), което има едва 2000 поданици. В 3 ч. през нощта спецотрядът насочил автомат към него и по този начин го оставил без опция за бягство. 80-годишният дезертьор не е бил въоръжен. В ледената нощ никой не усетил спецчастите, които обкръжили парцела и сложили патрул даже на покрива. Арестувана е и двойката, в чиято къща се е укривал.

Властите го търсят от 17 месеца, напомнят медиите.

Мезина е един от 10-те най-опасни нарушители, търсени в Италия. Има доживотна присъда, насъбрана от присъди за няколкостотин години. Бягал е осем пъти на управляващите. Има бягство от затворнически трен, както и от болница в пандиза. Последната му присъда е за трафик на дрога. Има популярност на нечовечен, само че великодушен престъпник. " Ню Йорк таймс " го назовава " кралят на отвличанията ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР