Грантаджийската малка партия Да, България и нейният лидер Христо Иванов

...
Грантаджийската малка партия Да, България и нейният лидер Христо Иванов
Коментари Харесай

Грантаджиите от „Да, България” писали доклада на еврозелените

Грантаджийската дребна партия „ Да, България ” и нейният водач Христо Иванов са помагали интензивно за написването на необятно рекламирания от българските псевдоеколози отчет за корупцията в Европейския съюз, който е поръчан от европейските зелени. Документът от 66 страници бе показан през днешния ден от съпредседателката на групата на зелените в Европейския парламент Ска Келер.
 img_6392  img_6462  img_6450  img_6455
Всъщност създател на отчета е юрист Александър Кашъмов от българската „ Прозрачност без граници ”. По време на презентацията той насочи огромни благодарности за помощта, която е оказал Христо Иванов.

По този метод за следващ път се удостоверява тезата, че зад митингите, сякаш в отбрана на Пирин, седят дребните десни партии – „ Да, България ”, ДСБ, Политическа партия „ Зелените ” и към този момент ДБГ.

Въпросът е дали Ска Келер е пристигнала в България в подмяна на написването на отчета, въз основата на който еврозелените ще прокарват свои политики в Брюксел и Страсбург.

По време на конференцията за показване на отчета Ска Келер изясни, че е пристигнала у нас с цел да се запознае с въпросите за лот 3.2 от автомагистрала „ Струма ” през Кресненското дефиле и за Пирин. Келер сподели, че незабавно след брифинга отива към тези две места, където ще приказва с локалните хора. Щяла да се среща с представители на рафтинг клубове и компании от туристическия отрасъл.

„ Моят интерес да съм тук е с цел да науча повече за Пирин и Кресна. Срещнах се с доста хора, четох вестници за двата случая. Не пристигам неподготвена. За нас е значимо да забележим какво се случва. Не се занимаваме единствено с България, ние сме представители на Европарламента и гледаме на всички места. Това е нашата работа. Тук гледах картите на въздуха и това е най-мръсният въздух в Европа. Германия има също проблем и корупцията не е единствено проблем на България. Това е проблем на всяко държавно управление в Европейски Съюз. Не мисля, че има би трябвало да споделяме, че всичко е наред с корупцията ”, изясни Келер.

На въпрос за какво не стачкува против градежите на лифтове в родната й Германия, тя отговори: „ Някои членове на държавното управление в Германия желаят нови ски зони и лифтове. Борим се против това и ще продължаваме, тъй като става въпрос за планини със междинен размер, където няма задоволително сняг и би трябвало да се употребява неестествен, а неговото произвеждане е обвързвано с харченето на вода и електрическа енергия ”, сподели Келер.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР