- Границите са отворени, но не се препоръчва пътуване освен

...
- Границите са отворени, но не се препоръчва пътуване освен
Коментари Харесай

Информация от МВнР за мерки и ограничения на придвижването в Европа и по света

- Границите са отворени, само че не се предлага пътешестване с изключение на при неотложни условия. Няма въведени ограничения във връзка с влизане и излизане на транспортни средства, в това число при директно прекосяване в Белгия. На процедура обаче няма компании с подготвеност да правят транспорти. Въведени са ограничаващи ограничения за жителите от 18 март до 5 април, в това число. Въведен е ограничаващ режим за експорт на санитарни, хигиенични и защитни средства.
- Няма въведени ограничавания за влизане и излизане от Люксембург, само че настоятелно се предлага да не се пътува с изключение на по неотложни аргументи. Няма въведени ограничения във връзка с влизане и излизане на транспортни средства, в това число при директно прекосяване в Люксембург.
- По информация на транспортната компания, обслужваща английската столица, лондонският публичен превоз ще бъде мощно сведен, болести разпространяването на ковид. Днес се затварят към 40 станции на метрото, а от на следващия ден се стопират нощните метролинии и линията „ WaterlooCity ”, която съставлява линия-совалка с две станции, свързващи гара „ Ватерло “ и Лондонското сити. /Станцията разрешава на хора от близката до Лондон провинция комфортно да вървят на работа в Ситито, т.е. мярката цели да принуди повече чиновници във финансовата промишленост да работят от у дома./ Силно ще бъде стеснен и автобусният превоз.
Други промени, засягащи превоза във Англия:
- Влаковете на жп-превозвача Northern Trains ще работят с разредени шпации по 12 линии в Северна Англия, включително сред Ливърпул и летище „ Манчестър “, от Шефилд до Нотингам, сред Лийдс и Харогейт, както и от Нюкасъл до Карлайл; 
- TransPennine Express, оператор на междуградски жп-линии в Северна Англия анулира съвсем 60 влака от през днешния ден заради понижено търсене. Това ще засегне редица линии, включително Единбург-Манчестър.
- Най-натовареният жп-оператор South Western афишира, че ще анулира влакове с доста малко предупреждение заради увеличаващ се брой машинисти, кондуктори и различен личен състав, който заради признаци се самоизолира;
- Спалният трен от Лондон-Падингтън до Пензанс (Корнуол), опериран от Great Western Railway, се стопира от събота;
- Най-големият оператор на междуградски рейсове National Express редуцира услугите си с 80%. В някои региони се вкарва неделно разписание всеки ден, а в други – коледно разписание.
– Считано от 21 март 2020 година за интервал от 14 дни, се не разрешават всички цивилен полети от: Бахрейн, Беларус, Белгия, България, Египет, Естония, Германия, Унгария, Ирландия, Израел, Йордания, Латвия, Ливан, Литва, Малта, Нидерландия, Норвегия, Полша, Катар, Румъния, Русия, Сърбия, Словакия, Швеция, Швейцария, Украйна, Обединено кралство, Гърция. Разрешават се полетите към Кипър за прибиране на жители, които желаят да изоставен страната, при изискване, че на идване полетите са без пасажери. Всички влизащи на територията на Република Кипър ще останат 14 дни под наложителна карантина, в избрани от страната места.
- От 20 март Русия ще ограничи полетите до Съединените щати, Англия и Обединените арабски емирства. В Санкт Петербург са неразрешени събития и събирания с повече от 50 присъстващи, както и всички спортни и културни мероприятия. През март „ България Еър “ ще реализира полети до България на 20, 22, 27 и 29 март. „ Аерофлот “ също ще реализира полети до България, само че няма да бъде всеки ден и не могат да бъдат посочени съответните дати, тъй като не се изключва тяхната анулация. Сухопътните граници са затворени, като към този момент възбраната за прекосяване не обгръща дипломатическите задачи и свързани с тях транспортни средства, водачите на интернационален превоз и други категории лица, за които е осведомено по-рано. Към сегашния миг няма български туристи на територията на Руската федерация.
– Транзитните полети през летище Хамад в Доха, Катар се извършват и са вероятни.
– Австралия не разрешава влизането в страната на непознати жители. Влизане ще се позволява единствено на жители и поданици на Австралия, които след идване, ще са задължени да се самоизолират за 14 дни. Мярката е в действие, считано от 21:00 ч. локално време на 20 март 2020 година бяха оповестени ограничения, за препятстване на паническото изкупуване на хранителни артикули, лекарства и санитарни материали, като ще бъдат въведени ограничавания на броя артикули, които всеки човек може да закупи.
- считано от 23:59 ч. локално на 19 март 2020 година се не разрешава влизането на задгранични жители на територията на Нова Зеландия. Мерките са въведени по отношение на направените заключения, че вирусът, на този стадий, се популяризира най-много от лица, идващи извън.
Български жители, планиращи прибиране в България от двете страни, следва да се възползват оптимално бързо от наличните все още полети. В идващите дни/седмици се чака редица самолетни компании да понижат фрапантно полетите си до Европа от Австралия и Нова Зеландия.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 19 март
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР