Границите на повечето европейски държави са затворени за трети страни.

...
Границите на повечето европейски държави са затворени за трети страни.
Коментари Харесай

Заради COVID-19: Ще се появят ли специални визи за влюбени

Границите на множеството европейски страни са затворени за трети страни. Това прави срещите сред германеца Флориан Мелер и приятелката му от Бразилия Рената изцяло невъзможни. В сходно състояние са хиляди двойки, чиято обич от месеци е само виртуална.

„ Провеждаме видеоразговори всеки ден. Но това са единствено виртуални срещи – не можем да се прегърнем, не можем да се целунем, не можем да изпием едно кафе дружно “, оплаква се 41-годишният Мелер пред „ Ройтерс “ от вкъщи си във Франкфурт.
Снимка: Reuters
Той и Рената се срещат в интернет преди година. Посещава я е в Бразилия един път, а тя идва да го види в Германия два пъти и даже има всички нужни документи, с цел да се реалокира да живее при него.
Испания, Франция и Германия са с най-голям брой новозаразени с COVID-19 От през днешния ден във френския град Тулуза е наложително носенето на маски и навън
„ Последният път, когато се видяхме, беше на 27 януари. Сбогувахме се на летището във Франкфурт и дори имах самолетен билет, с цел да я посетя на 20 март. Приятелката ми е от Бразилия и не сме се виждали от 6 месеца “, споделя мъжът.
Снимка: Reuters
Проблемът с разграничените двойки, които нямат брак между тях, е сериозен и в ред други страни. Австрия, Норвегия и Дания към този момент одобриха и интегрираха концепцията за така наречен „ любовни визи “, които изключват притежателите си от възбраната за пътешестване сред страните.

Мелер и Асоциацията на фамилиите от две националности желаят концепцията да бъде осъществена и в Германия.
Снимка: Reuters
В понеделник, обаче, вътрешният министър Хорст Зеехофер, съобщи, че избира да се вземе групово решение от всички страни в Европейски Съюз, а не да се работи на национално равнище. Като причина уточни обстоятелството, че Германия пое щафетата за Европейско председателство предишния месец.

Самата Рената споделя пред " Ройтерс ", че се усеща дискриминирана и че е изцяло подготвена да се подложи на проби и карантина, с цел да бъде при своя обичан.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР