Граничният полицай Петър Бъчваров е бил застрелян с фронтален изстрел,

...
Граничният полицай Петър Бъчваров е бил застрелян с фронтален изстрел,
Коментари Харесай

Какво показа следственият експеримент за убийството на полицая на границата?

Граничният служител на реда Петър Бъчваров е бил убит с насрещен изстрел, а проектилите са сачми от патрон за ловна пушка. Това е открил следственият опит, извършен на 13 ноември на мястото на убийството. Установено е още, че е стреляно от другата страна на оградата, където е територията на Република Турция. По време на опита криминалистите са употребили 3D скенер и лазерно устройство.



По време на следствения опит е възпроизведена оптимално тъкмо обстановката от 7 ноември вечерта, когато до оградата на границата в региона на Голям Дервент е убит граничният служител на реда Петър Бъчваров.



" Когато е минавал автомобилът на гранична полиция, те подминават отвора, само че граничният служител на реда вижда, че има изработен отвор, връща се обратно с автомобила, слиза от автомобила, приближава се до направения отвор в оградата и тогава е създаден изстрелът към него, довел до гибелта на граничния служител на реда е създаден непосредствено против него по неоспорим метод с гладкоцевно оръжие през загражденията точно тази ограда, която разделя граничната зона от турска страна ", сподели Даниел Цонков, шеф на отдел „ Криминалистика " в Национална следствена служба.



В този миг Петър Бъчваров е бил директно до направения в оградата отвор и го е осветявал с фенерчето си.

" Като след този изстрел са създадени още няколко изстрела по направление на автомобила на " Гранична полиция " и стрелците са се изтеглили във вътрешността, към територията на Република Турция ", сподели Даниел Цонков.

Към този миг не е ясно какъв брой тъкмо е било дистанцията сред Петър Бъчваров и неговия палач. Разследващите обаче допускат, че сред цевта на оръжието и граничния служител на реда е имало не повече от 10 метра.

" Тъй като проектилите, които са били на боеприпаса на гладкоцевното оръжие са минали през телената ограда, провалите върху потърпевшия граничен служител на реда са от не цели проектили, а фрагменти от тези проектили. Тъй като те са се раздробили на по-малки отсколки ", сподели Даниел Цонков.

Раздробяването на проектилити е спънка да се каже какъв брой тъкмо изстрели са създадени, само че е ясно, че съдбовният за Петър Бъчваров е бил първият.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР