Граничните стойности за някои прахови частици и серен диоксид трябва

...
Граничните стойности за някои прахови частици и серен диоксид трябва
Коментари Харесай

Нови по-строги правила за допустимите нива на замърсяване на въздуха

Граничните стойности за някои прахови частици и серен диоксид би трябвало да бъдат понижени на половина, защото имат изключително тежко влияние върху здравето
В битката на Европейския съюз против замърсяването на въздуха в бъдеще ще се ползват по-строги гранични и целеви стойности за разнообразни замърсители.

Преговарящите от страна на Европейския парламент и страните членки на Европейски Съюз се споразумяха за нови оптимални прагове за равнищата на прахови частици, азотен диоксид и серен диоксид, наред с сходни ограничавания за други замърсители, заяви ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Белгийското председателство на Съвета на Европейски Съюз удостовери съглашението. Страните от Европейски Съюз и Екологичен потенциал към момента би трябвало публично да одобрят съглашението, което се смята за условност.

Новите правила имат за цел да подсигуряват, че замърсяването на въздуха в Европа не вреди на човешкото здраве, показаха от Екологичен потенциал. Гражданите би трябвало да имат право на обезщетение, в случай че се разболеят заради неспазване на пределно допустимите стойности.

Граничните стойности за някои прахови частици и серен диоксид би трябвало да бъдат понижени на половина, защото имат изключително тежко влияние върху здравето.

Новите правила имат за цел да дефинират курса за проекта за деяние на Европейската комисия за нулеви замърсители във въздуха, водата и почвата, който беше показан през 2021 година

Европейската организация за околна среда (EEA) съобщи, че неприятното качество на въздуха остава най-големият риск за здравето, подбуден от изискванията на околната среда.

Според последните данни през 2021 година в Европейски Съюз е имало към 253 000 смъртни случая, свързани с равнища на прахови частици над целесъобразните граници, избрани от Световната здравна организация.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР