Гранични полицаи задържаха 9 кг наркотици в колата на дрогиран

...
Гранични полицаи задържаха 9 кг наркотици в колата на дрогиран
Коментари Харесай

Гранични полицаи заловиха дрогиран шофьор без книжка с наркотици в багажника

Гранични служители на реда задържаха 9 кг опиати в колата на дрогиран водач без брошура на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

Шофьорът, 38-годишен непознат жител от иракски генезис, дошъл на 29 септември вечерта на пункта за  влизане в страната. Граничните служители на реда открили, че е разгласен за търсене в ШИС от немските управляващи.

От чиновник на FRONTEX - немски офицер, работещ на пункта, е получена спомагателна информация, че основанието за издадената европейска заповед за задържане е владеене и разпространяване на опиати. Затова е направено искане за щателна проверка  на  управляваният от него автомобил, при която граничните служители на реда и митничарите отрили близо 9 кг опиати.

В изолацията на хладилна чанта в багажника на автомобила са открити 5 пакета с черно смолисто вещество, реагиращо на опиат с общо тегло 8,856 кг, а в щората на люка на автомобила - пакет с 0,110 кг бяло кристално вещество, реагиращо на метамфетафин.

На лидера е изработен тест за опиати, който е отчел приложимост на амфетамин и метамфетамин.

Чуждият жител карал без шофьорска брошура.

Задържан е в ГПУ - Свиленград, формирано е досъдебно произвеждане.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР