Граничната зона между ивицата Газа и Египет трябва да бъде

...
Граничната зона между ивицата Газа и Египет трябва да бъде
Коментари Харесай

Нетаняху отправи необичайна заплаха за директно нападение срещу Иран

Г раничната зона сред линията Газа и Египет би трябвало да бъде под контрола на Израел , съобщи през днешния ден израелският министър-председател Бенямин Нетаняху, който предвижда, че войната в палестинския анклав и на други районни фронтове ще продължи още доста месеци, съобщи Ройтерс.

Нетаняху даде конференция в миг, когато Израел навлезе в 13-ата седмица от войната си против ръководещите в Газа ислямисти от " Хамас ".

Израел е заявявал, че има намерение да унищожи " Хамас " в Газа и да демилитаризира и дерадикализира територията, с цел да предотврати повтаряне на трансграничните убийства и отвличания от страна на палестинската въоръжена формация на 7 октомври, които провокираха войната.

" Войната е в разгара си. Водим боеве на всички фронтове. За постигането на победа ще е належащо време. Както сподели началникът на щаба на ЦАХАЛ, войната ще продължи още доста месеци " , съобщи Нетаняху.

Премиерът заяви, че израелските военни към този момент са отстранени над 8000 терористи в линията Газа, съобщи ДПА.

" Стъпка по стъпка ние ще унищожим качествата на " Хамас ". " Хамас " ще бъде победен. Нашите бойци ще победят. Народът на Израел ще победи " , съобщи Нетянуху.

" Ние продължаваме да се сражаваме, до момента в който задачите във войната бъдат реализирани, по-специално елиминирането на " Хамас " и освобождението на нашите заложници ", добави министър председателят. " Ние ще подсигуряваме, че Газа повече няма да продължава да съставлява опасност за Израел ", акцентира той.

Нетаняху насочи необикновена опасност за непосредствено нахлуване против Иран поради съвсем ежедневната замяна на огън по израелско-ливанската граница.

" Ако " Хизбула " разшири военните дейности, ще понесе удари, за които не е и сънувала - както и Иран " , сподели Нетаняху, без да прецизира, добавя Ройтерс.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР