Граничещият с Украйна молдовски регион на Приднестровието е бил разтърсен

...
Граничещият с Украйна молдовски регион на Приднестровието е бил разтърсен
Коментари Харесай

Експлозии в Приднестровието. Напрежение в Молдова.


Граничещият с Украйна молдовски район на Приднестровието е бил разтресен от няколко детонации. Атакувани били едно министерство и две радиопредавателни уреди. Молдова свика съвещание на своя Съвет по сигурността.

Властите на следения от проруски сепаратисти район на Приднестровието оповестиха, че са били улучени две радиоантени покрай украинската граница. Приднестровското вътрешно министерство твърди, че две детонации са били чути покрай село Маяк. Ранени няма, само че две радиоантени за съветските излъчвания били извадени от строя.

Три набези?

Местните управляващи още предния ден бяха съобщили и за хипотетично нахлуване против постройката на Министерството на държавната сигурност. Твърдеше се, че офанзивата е била осъществена с портативен гранатомет. Според локалната осведомителна организация “Novosti PMR ” в района били осъществени общо три сходни набези.
Редакцията предлага
Снимките, чиято достоверност не може да бъде тествана, демонстрират счупени прозорци и разрушения вход на постройката. Никой не потърпевш, заради това, че е бил неработен ден и в постройката не е имало хора.

Молдовските управляващи в столицата Кишинев оповестяват, че не е ясно кой е виновен за обстрела. Според тях въпреки всичко става дума за провокация, чиято цел е да дестабилизира обстановката в конфликтния район.

Президентът на Молдова свика съвещание на Върховния държавен съвет по сигурността. Местният приднестровски Съвет по сигурността е оповестил най-високата степен на паника за региона. По информация на локални медии към този момент има построени и контролно-пропускателни пунктове на територията на региона.

Руски военни в Приднестровието

Руската войска има своя военна база и огромно количество складирани боеприпаси в района. Руските военни в сепаратистката област на Приднестровието са към 1500 на брой и официално се намират там с мироопазваща задача.

Високопоставени политици в Русия още занапред приказват за провокация. " Събитията в Приднестровието са провокация, целяща да въвлече Русия още по-сериозно във военните дейности в района ", съобщи Леонид Калашников, началник на парламентарната комисия по въпросите на Оперативно-наблюдателно дело.

„ Русия следи деликатно събитията в. Новините от района са мотив за сериозна угриженост “, сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР