Граничен полицай засне с телефона си три мечета и майка

...
Граничен полицай засне с телефона си три мечета и майка
Коментари Харесай

Нови три мечета се появиха край Доспат ВИДЕО

Граничен служител на реда снима с телефона си три мечета и майка им край пътя в региона сред доспатските села Бръщен, Црънча и Барутин. На видеоклипа, който обикаля обществените мрежи, ясно се вижда по какъв начин трите мечета се катерят по дърво сред пътя и реката, следени от майка си. Когато вижда индивида, мечката се изправя на задните си крайници и с ръмжене извиква и прибира мечетата си през реката в гората. Граничният служител на реда Боян Метов изяснява, че е снимал мечетата, с цел да предизвести хората като минават, че те населяват този регион, допустимо е майката да ги пази и да се пазят както мечетата, по този начин и хората.

В същия регион предходната година бяха открити изоставени три мечета, които бяха избавени от екоинпекцията в Смолян и бяха настанени в гръцкия център „ Арктурус “, който има опит в реадаптацията на кафяви мечки. След като бяха отглеждани там една година, те бяха пуснати тези дни в резерват в централния ни балкан благодарение на фондация " Четири лапи ". Трите мечета имат нашийници, с които 18 месеца ще се следи тяхното придвижване и живот.

Подобна акция за връщане на мечета в природата се прави за първи път у нас, обявиха от Министерство на околната среда и водите. В Доспатско допускат, че майка им е родила отначало идната година още три мечета, откакто е изгубила предходната година рожбите си.

Клипът на граничния служител на реда Боян Метов с новите три братчета мечета и майка им може да видите тук:
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР