Граничен полицай показа знания в Стани богат“, а отговорът му

...
Граничен полицай показа знания в Стани богат“, а отговорът му
Коментари Харесай

Полицай блесна с изумителен отговор на въпрос за 5000 лева в „Стани богат“

Граничен служител на реда сподели познания в „ Стани богат “, а отговорът му на един от въпросите за солидна сума остави без думи водещ и фенове.

Блестящата си игра Никифор Петров от Свищов стартира, откакто мина като бърз трен през дребна гара на първите пет въпроса и стигна леко до първата сигурна сума.

За 1000 лв. той бе запитан: „ В коя двойка първата багра е по-силна от втората в белота “? – Каро, купа, Спатия, каро, Каро, спатия, Купа, пика.


`); break case width
Тук Никифор не бе изключително усложнен и правилно маркира третата опция.

Последва въпрос номер 7: „ Колко кръга на пъкъла са разказани в „ Божествена комедия “ на Данте “?, с опци 3, 5, 7, 9, и откакто участникът се сети за деветте кръга на пъкъла, продължи напред.



Петров заключи сумата от 2000 лв., а въпросът за нея беше: „ С коя известна фраза се свързва крал Луи XV, в чийто облик влезе Джони Деп в последния си филм? – Аз съм Кралят слънце, След мен и потоп, Като няма, да ядат пасти, На война като на война.
Никифор изиска „ 50: 50 “ и откакто компютърът остави първите две благоприятни условия, вярно означи, че Аз съм Кралят слънце се отнася за Луи XIV и фиксира След мен и потоп.



За 3000 лв. той бе запитан от Ники Кънчев: „ Кой български футболен треньор води два разнообразни тима в груповата фаза на Шампионската лига “? – Димитър Пенев, Георги Василев, Георги Дерменджиев Станимир Стоилов.



Това като че ли изглеждаше желан въпрос за Никифор, който изключи Пената, Василев и Дерменджиев, и откакто означи, че от българските тимове единствено Левски и Лудогорец са играли в най-комерсиалния шампионат, маркира правилно Станимир Стоилов.

Полицаят напомни също, че в Шампионска лига Мъри е водил Левски и казахстанския Астана.

Въпросът за 5000 лв. беше: „ Пътят на кои завоеватели към Европа е спрян краткотрайно след проваляне от така наречен Овнешка борба през 1223 година? “ – Арабите, Османците, Монголите и Викингите.

Последва обстоен отговор на Никифор, като от неговите думи стана ясно, че е на „ ти “ и с историята.



Предлагаме ви това, което той сподели, с цел да се убедите сами:

„ Тази борба се организира на територията на Азиатския континент, на ръба на Европа, и е единственото проваляне или едно от дребните провали на монголците, което претърпяват по времето на ръководството на Чингис хан.
Волжките българи ги стопират и това е доста забавно деяние от тяхна страна, защото, с цел да се присмеят или да унижат съперника, заменят всеки покорен боец за един овен и оттова тази борба получава името си. Отговорът е С – Монголите “.

Въодушевен от това, което чу, Ники Кънчев нямаше какво да добави, с изключение на да призове публиката за мощни ръкопляскания, само че пък даде да се разбере, че и той е осведомен с тази историческа драма, откакто разгласи, че четири хиляди монголски войни са били разменени против четири хиляди овни.

За страдание впечатляващата изява на Никифор завърши при въпроса за 10 000 лв.: „ Коя музикална легенда написа книга за деятел Павел и издава запис, в който чете целия Нов завет “?- Боб Дилън, Джони Кеш, Мик Джагър и Боно.



Играчът не знаеше отговора и се обади на Иван Иванов от Свищов, само че той не съумя да помогне. Тогава Никифор привика от публиката на сцената бащата на Иван – Димитър Иванов, с който са сътрудници от 20 години и всеки ден са дружно.



Митко обаче също остана безгласен и това наложи Никифор да вземе решение да се откаже. Вече отвън играта по бТВ той уточни Бони, само че правилният отговор се оказа Кеш.



Така Никифор напусна стола на благосъстоянието с 5000 лв., само че по-важно е, че остави незабравими усещания у всички, които го гледаха.

Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР